Aglio olio peperoncino - Navážime viac - zaplatíte menej: 50g

Cena
1,18 €

Štandardná cena
1,55 €

Ušetríte
24% (0,37 €)

Kód produktu
P00063-2

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

SKLADOM - Produkt máme dostupný na našom sklade.
ks
(9 ks na sklade)

Talianska populárna pikantná špagetová koreniaca zmes Aglio olio peperoncino. viac

Krajina pôvodu: Taliansko

Špagetová koreniaca zmes Aglio Olio Peperoncino je klasická, pikantná talianska koreniaca zmes, ktorá je základným prvkom špagiet aglio olio peperoncino.

  • Úžitok: Táto koreniaca zmes dodáva jedlu charakteristickú taliansku chuť a arómu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou viacerých tradičných talianskych jedál.
  • Chuť: Zmes Aglio Olio Peperoncino je síce bohatá na chuť ale obsahuje len kombináciu soli, cesnaku, olivového oleja, červo drveného chilli, drvenej papriky a petržlenu, ktoré však spolu vytvárajú výraznú chuť so silnou arómou. Často sa pridávajú kúsky sušených kúskov paradajok.
  • Pôvod: Táto koreniaca zmes pochádza z talianskej kuchyne a je tradične používaná na dochutenie rôznych jedál, najmä cestovinových.
  • Výroba: Zmes sa vyrába zmiešaním plátkového cesnaku, olivového oleja a mletého červeného korenia, čím sa vytvorí aromatická a veľmi výrazná koreniaca zmes.
  • História: Aglio Olio Peperoncino je klasickým talianskym jedlom, ktoré má hlboké korene v tradičnej talianskej kuchyni a je obľúbené pre svoju jednoduchosť a výraznú chuť.
  • Zaujímavosti: Táto koreniaca zmes je neodmysliteľnou súčasťou talianskej kuchyne a je používaná na dochutenie rôznych cestovinových jedál ale aj pizze.

Zloženie: soľ (max. 25%), chilli drvené, cesnak plátky, paprika drvená, petržlen drvený. 

Špagety aglio olio e peperoncino budete mať hotové o pár minút. Nie nadarmo je to jedno z najrýchlejšie pripravených pokrmov. Na druhej strane, majú nezameniteľnú, lahodnú chuť a krásnu voňu, preto sú veľmi obľúbené.

Doporučujeme však nešetriť na kvalite surovín, aby bol výsledok nad vaše očakávania.

Ingredience:

1 špagety (400 g)

200g cherry paradajok

60 ml panenského olivového oleja

2 PL pikantnej koreniacej zmesi Aglio olio peperoncino

2 PL parmezánu podľa chuti

Postup prípravy

1. Najskor dáme variť vodu na špagety, vodu osolíme až pred vložením špagiet.

2. Do hlbokej panvice nalejeme olivový olej, pridáme zmes Aglio olio peperoncino a dobre premiešame a to ešte na vypnutej platni, aby sa olej spojil s koreniacou zmesou a cesnakové plátky jemne zmäkli. Takto necháme 5 min. pôsobiť.

3. Medzitým, vložíme do vriacej vody špagety, posolíme a necháme uvariť podľa pokynov na obale.

4. Nakrájame si na kúsky cherry paradajky, jemne osolíme.

5. Zmes s olivovým olejom zahrejeme a na miernej teplote 2-3 minúty restujeme, až pokiaľ necítime intenzívnu voňu cesnaku a korenín. 

6. Špagety sa práve uvarili, scedíme ich, vložíme do panvice k zohriatej zmesi korenín, 2 minúty premiešavame a opekáme. Pridáme nakrájané cherry paradajky a ešte 1 minútu premiešavame.

7. Naložíme na taniere, dochutíme syrom, čerstvými bylinkami a podobne.

Dobrú chuť.