Puding s vanilkovou príchuťou, populárny a lahodný dezert. viac
Puding s vanilkovou príchuťou je populárny dezert s krémovitou konzistenciou, ktorý je obľúbeným sladkým pokrmom po celom svete. Často sa pripravuje z mlieka, cukru a zahusťovadla ako je škrob alebo želatína a môže mať rôzne príchute.
-
Úžitok: Puding s príchuťou vanilka je lacným a lahodným dezertom s jemnou vanilkovou arómou, ktorý sa ľahko pripravuje a je obľúbenýou pochúťkou pre všetky vekové kategórie.
-
Chuť: Puding má bohatú vanilkovú chuť, ktorá je aromatická, nasladlá a jemne korenistá.
-
Pôvod: Puding je tradičným dezertom, ktorý pochádza z Európy a má dlhú históriu vo viacerých kuchyniach po celom svete.
-
Výroba: Puding sa pripravuje z mlieka, cukru, s vanilky alebo vanilkového extraktu a škrobu alebo želatíny na zahustenie. Všetky ingrediencie sa varia spolu a potom ochladia, čím vznikne hustá a krémovitá konzistencia.
-
História: Puding má pôvod v starovekých kuchyniach, kde bol používaný ako jednoduchý a chutný dezert. Postupne sa stal obľúbeným dezertom v rôznych kultúrach a časom sa vyvinulo množstvo variantov s rôznymi príchuťami.
-
Zaujímavosti: Puding je univerzálny dezert, ktorý je možné podávať teplý alebo studený a je často ozdobený šľahačkou, ovocím alebo čokoládovými hoblinkami.
Zloženie: pšeničný škrob, kukuřičný škrob, farvivo: karotén, aróma, farvivo: riboflavin. Alergény: lepok. Príprava: Z 1/2 l mlieka odlejeme asi 2/3 do nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru a privedieme k varu. Do zvyšku mlieka vysypeme 37 g zmesi. Dobre rozpustenú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miesania varíme asi 2 minúty.Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 90Kcal/379kJ, Tuky 1,9g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3g, Sacharidy 17g, z toho cukry 11g, Vláknina 0,45g, Bielkoviny 2,9g, Soľ 0,09g.