Puding s čokoládovou príchuťou, populárny a lahodný dezert. viac
Čokoládový puding je lahodným dezertom, ktorý osvieži vaše chute svojou bohatou a krémovou textúrou. Výnimočná kombinácia jemnej čokolády s mliečnymi tónmi, tvorí tento dezert jedinečnou a obľúbenou pochúťkou pre malých aj veľkých.
- Úžitok: Puding s čokoládovou príchuťou má bohatú chuť čokolády jemne vyváženú s mliečnymi tónmi, čo z neho robí vynikajúci dezert pre všetky príležitosti.
- Chuť: Je naplnený intenzívnou chuťou čokolády, ktorá je jemne vyvážená s lahodnými tónmi mlieka a vanilky.
- Pôvod: Pôvod čokoládových pudingov siaha do minulosti, kde sa stali súčasťou mnohých kulinárskych tradícií po celom svete.
- Výroba: Pri výrobe sa čokoládový prášok mieša s mliekom, cukrom a škrobom, čo vytvára krémovú a lahodnú konzistenciu.
- História: Čokoládový puding má bohatú históriu a stal sa neoddeliteľnou súčasťou mnohých kuchýň po celom svete.
- Zaujímavosti: Okrem toho, že je vynikajúcim samostatným dezertom, môže sa čokoládový puding použiť aj ako základ pre rôzne dezertové recepty, čím ponúka nekonečné možnosti kuchynskej kreativity.
Zloženie: pšeničný škrob, kukuřičný škrob, kakaový prášok zo zníženým obsahom tuku (min. 8%), soľ. Alergény: lepok. Príprava: Z 1/2 l mlieka odlejeme asi 2/3 do nádoby. Pridáme 2 lyžice cukru a privedieme k varu. Do zvyšku mlieka vysypeme 37 g zmesi. Dobre rozpustenú zmes nalejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miesania varíme asi 2 minúty.Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 90Kcal/379kJ, Tuky 1,9g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,3g, Sacharidy 17g, z toho cukry 11g, Vláknina 0,45g, Bielkoviny 2,9g, Soľ 0,09g.