Pekanové orechy natural, sú vynikajúcim zdrojom bielkovín, vlákniny a zdravých tukov. Nachádzajú sa výhradne v Severnej Amerike a ich chuť sa dá opísať ako sladká a orechová. viac
Pekanové orechy sú druhom orechov, ktoré pochádzajú z Severnej Ameriky a sú často používané v cukrárstve a pečení. Majú jemnú, sladkú chuť a mäkké, ale krehké jadro. Pekanové orechy sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu a antioxidanty, ktoré môžu pomôcť chrániť naše telo pred poškodením buniek. Tieto orechy obsahujú tiež dôležité minerály, ako sú mangán, meď, zinok a horčík. Pekanové orechy sa dajú konzumovať samostatne alebo ich môžete pridať do cereálií, dezertov, alebo ako súčasť rôznych receptov sladkých aj slaných jedál.
Chuť: Pekanové orechy majú sladkú a orechovú chuť s jemným maslovým nádychom.
História: Pekanové orechy sú pôvodom zo Severnej Ameriky a boli využívané pôvodnými obyvateľmi tejto oblasti už stovky rokov. Boli súčasťou ich tradičnej stravy a využívali sa aj na liečivé účely.
Pôvod: Pekanovník (Orechovec pekanový) na ktorom rastú pekanové orechy, pochádza zo Severnej Ameriky, príp. Mexika.
Spôsob výroby: Pekanové orechy sa zbierajú zo stromov a potom sa musia zbaviť vonkajšieho obalu. Následne sa musia očistiť a usušiť, aby sa zachovala ich kvalita.
Účinky a využitie: Pekanové orechy sú bohaté na vitamíny a minerály, ako napríklad zinok, horčík, fosfor a vitamín B. Majú výborné antioxidačné vlastnosti a prispievajú k znižovaniu cholesterolu v krvi. Pekanové orechy sa používajú v mnohých receptoch na dezerty, pečivo, šaláty a omáčky.
Zaujímavosti: Pekanové orechy sú oficiálnym štátnym orechom štátu Texas v USA. Ich plody boli použité aj v kultovom filme Forrest Gump, kde hlavný hrdina hovorí "Life is like a box of chocolates, you never know what you're gonna get" a pri tom si dáva do úst pekanový orech.
Zloženie: pekanové ORECHY. Výrobok sa vyrába v továrni na spracovanie orechov. Môže obsahovať stopy iných orechov, SEZAMU, obilnín, sóje a lepku. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 721Kcal/2970kJ, Tuky 72g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,2g, Sacharidy 4,3g, z toho cukry 4g, Vláknina 9,6g, Bielkoviny 9,2g, Soľ 0g.
Ktoré benefity orechov sú vhodné práve pre vás?
Prakticky všetky druhy orechov sú skvelým zdrojom živín, zdravých tukov a širokého spektra vitamínov a minerálov. Mnoho ľudí sa pri výbere pýta, ktorý z nich je najzdravší. Vieme na toto vôbec odpovedať?
Žial, také jednoduché to nebude. Je to skôr individuálne podľa toho, aké vitamíny alebo minerály potrebujete momentálne doplniť, prípadne či vám chýba vláknina alebo proteín, avšak všeobecne aj pri jedle platí, že dôležitá je pestrosť.
No záver si môžete z nášho článku spraviť sami, čo je najlepšie práve pre Vás. (čítať ďalej)
OVSENÝ ŠTEDRÁK. AKO SI UPIECŤ TYČINKU PLNÚ DRVENÝCH ORIEŠKOV, SUŠENÉHO OVOCIA A MEDU?
Poznáte to. Radi by ste niečo "zďobli" ale nemalo by to byť z čokolády, nemuselo by to byť príliš sladké a hlavne nech tam nie sú žiadne zbytočné Éčka. Riešenie je jednoduchšie ako si myslíte - upečte si doma tyčinku hojnosti - ovsený štedrák. ;-) Že je to skutočne easy, vám ukážeme v našom fotorecepte.