Orechy Vlašské Natural lúpané - Navážime viac - zaplatíte menej: 50g

-6%
Cena
1,15 €

Pôvodná cena
1,22 €

Ušetríte
6% (0,07 €)

Kód produktu
788

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

SKLADOM - Produkt máme dostupný na našom sklade.
ks
(20 ks na sklade)

Vlašské ORECHY Natural, lúpané polovičky, sú jedným z najobľúbenejších druhov orechov na svete. Sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. viac

Krajina pôvodu: Ukrajina

Vlašské orechy sú jedným z najobľúbenejších druhov orechov na svete. Sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Výskyt vlašských orechov je pomerne rozšírený, najmä v oblasti Stredomoria a Južnej Európy, ale pestujú sa aj v iných častiach sveta. Vlašské orechy majú charakteristický tvar mozgu a silnú, drevnatú škrupinu, ktorá sa musí odstrániť, aby sa mohol dostať ku jadru. Jadro vlašského orecha má jemnú chuť a vynikajúcu výživovú hodnotu, a preto sa často používa v kuchyni, napríklad ako súčasť pečenia, dezertov, ale aj v šalátoch alebo ako samostatná pochúťka. Vlašské orechy sa tiež využívajú na výrobu oleja a ich výťažky sa používajú v kozmetike, aj medicíne.

Vlašské orechy sú plody stromu Juglans Regia (Orech kráľovský), ktorý pochádza z východnej Európy a západnej Ázie. Sú veľmi obľúbené pre svoju lahodnú chuť a využitie v rôznych druhoch kuchyne. Tieto orechy sú pokryté tvrdou, hnedou škrupinou, ktorá sa musí odstrániť pred konzumáciou.

Chuť: Vlašské orechy majú jemnú, sladkastú chuť s orechovou arómou.

História: Vlašské orechy sú známe už od staroveku a boli využívané ako potraviny aj liečivá rastlina. V Európe sa rozšírili až v stredoveku a v 16. storočí sa stali obľúbenými v Anglicku a Francúzsku. V dnešnej dobe sú pestované a konzumované po celom svete.

Pôvod: Vlašské orechy pochádzajú z východnej Európy a západnej Ázie, ale dnes sú pestované aj v iných častiach sveta, ako napríklad v Severnej Amerike.

Spôsob výroby: Vlašské orechy sa zberajú, potom sa sušia a škrupina sa odstraňuje. Následne sú orechy balené a distribuované do obchodov.

Účinky a využitie: Vlašské orechy sú bohaté na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu a vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín E, horčík, meď a mangán. Konzumácia vlašských orechov môže mať pozitívny vplyv na zdravie srdca, mozgu a zlepšiť metabolizmus. Využívajú sa v kuchyni ako prísada do pečiva, dezertov alebo sa konzumujú samostatne ako zdravá náhrada za sladkosti.

Zaujímavosti: Vlašské orechy sú nazývané aj ako "anglické orechy" alebo "perníkové orechy", pretože sa tradične používajú v anglickej kuchyni ako prísada do perníka alebo do sladkých dezertov. Okrem toho sa vlašské orechy používajú aj v medicíne a kozmetike na svoje liečivé a hydratačné vlastnosti.

Zloženie: 100% jadrá vlašských orechov. Alergén: ŠKRUPINOVÉ PLODY. Výrobok sa spracováva v továrni na spracovanie orechov. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 654Kcal/2738kJ, Tuky 65,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 6,1g, Sacharidy 13,7g, z toho cukry 4,6g, Vláknina 6,7g, Bielkoviny 15,23g, Soľ 0g.