Sušená Moruša biela, bez konzervantov. viac
Sušená moruša biela, známa aj ako mulberry, je ovocie pochádzajúce z čínskej a kórejskej kultúry, ktoré sa dnes pestuje a využíva po celom svete. Toto ovocie má sladkú chuť a je bohaté na vitamíny a minerály, ako napríklad vitamín C, K a draslík. Sušená moruša bieleho odrôd je často používaná v tradičnej ázijskej medicíne na liečenie rôznych chorôb, od bolesti hrdla po cukrovku a vysoký krvný tlak. Okrem toho sa sušená moruša bielej používa aj ako prísada do niektorých kulinárskych receptov, ako sú smoothies, dezerty a cereálie.
Sušená moruša biela, alebo tiež biele moruše, je ovocie stromu moruše bielej, ktorý pochádza z Číny. Toto ovocie sa už po stáročia používa v tradičnej čínskej medicíne na liečbu rôznych zdravotných problémov.
-
Chuť sušenej moruše bielej je jemná, sladkastá a trochu kyslá, pripomínajúca chuť hrozienok alebo sušených jahôd.
-
História moruše bielej siaha až do staroveku, kedy sa pestovala na hodnotených miestach v Číne, Japonsku a Kórei. Ovocie sa v minulosti používalo aj na kŕmenie moriek, ktoré sa chovávali pre výrobu hodvábnych kobercov.
-
Sušenie moruší bielej prebieha tradičným spôsobom - ovocie sa suší na slnku alebo vo vyhrievaných komorách, kým nezmäkne a nezíska charakteristickú sladkú chuť.
-
Sušená moruša biela obsahuje množstvo vitamínov, minerálov a antioxidantov, ktoré pomáhajú zlepšovať zdravie a imunitu organizmu. Napríklad, obsahuje vysoké množstvo vitamínu C, ktorý je známy svojimi protizápalovými vlastnosťami.
-
Využitie sušenej moruše bielej je rozmanité - môže sa používať ako prísada do dezertov, ovocných šalátov alebo smoothies, ale aj do teplých jedál, napríklad k ryži alebo kuraciemu mäsu. V tradičnej čínskej medicíne sa používa na liečbu chorôb srdca, pečene, obličiek a pľúc.
-
Ďalšou zaujímavosťou je, že sušená moruša biela sa používa aj ako surovina pre výrobu kožušín a textilu. Listy a kôra stromu sa používajú ako krmivo pre zvieratá.
Zloženie: Sušená moruša biela, natural. Bez konzervantov. Bez Alergénov. Výrobok sa vyrába v továrni na spracovanie orechov. Vzhľadom na svoju atypickú chuť, sú vítaným spestrením ranných műslí, či prípravy koláčov. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 25°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 336Kcal/1404kJ, Tuky 3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,2g, Sacharidy 60g, z toho cukry 60g, Vláknina 12,6g, Bielkoviny 10,6g, soľ 0,5g.