Mandle v mliečnej čokoláde - Navážime viac - zaplatíte menej: 100g

-15%
Cena
2,13 €

Pôvodná cena
2,50 €

Ušetríte
15% (0,37 €)

Kód produktu
4246

Spresnite výber produktu
Varianta neexistuje

SKLADOM - Produkt máme dostupný na našom sklade.
ks
(20 ks na sklade)

Mandle v mliečnej čokoláde. viac

Krajina pôvodu: EU

Mandle v mliečnej čokoláde sú sladkou a chutnýou pochúťkou, ktorá sa skladá z mandlí a mliečnej čokolády. Mandle sú jedným z najobľúbenejších druhov orechov a sú bohaté na bielkoviny, vlákninu, vitamín E a zdravé tuky.

Mandle v mliečnej čokoláde sú obľúbeným snackom a často sa konzumujú ako chuťovka medzi jedlami. Táto pochúťka sa tiež používa ako ingrediencia v dezertoch, ako sú torty a zákusky. Okrem toho môžu byť mandle v mliečnej čokoláde aj súčasťou zdravých potravinárskych výrobkov, ako sú energetické tyčinky alebo muslie.

Je dôležité poznamenať, že mandle v mliečnej čokoláde majú vysoký obsah cukru a kalórií a preto by sa mali konzumovať s mierou ako súčasť zdravej a vyváženej stravy. Navyše, ak má niekto alergiu na mandle alebo mlieko, mali by sa mandliam v mliečnej čokoláde vyhýbať.

  • Chuť: Mandle majú sladkú a miernu chuť, ktorá sa ľahko mieša s chuťou mliečnej čokolády, ktorá je krémová a jemná.

  • História: Mandle sú známe už od staroveku, boli súčasťou stravy v starovekom Grécku, Egypte a Ríme. Mandle boli obľúbené aj v tradičnej čínskej medicíne pre ich výživové vlastnosti.

  • Pôvod: Mandle pochádzajú z oblasti Stredozemného mora a okolitých krajín. Dnes sú pestované po celom svete, najmä v USA, Španielsku, Taliansku a Austrálii.

  • Spôsob výroby: Mandle sa zbierajú a ošetrujú, aby sa odstránili nečistoty a aby sa odstránil vonkajší tvrdý obal. Potom sa namáčajú v slanom roztoku, aby sa zlepšila ich chuť a konzistencia. Nakoniec sa obalujú v mliečnej čokoláde, ktorá sa potom nechá stuhnúť.

  • Účinky a využitie: Mandle sú vynikajúcim zdrojom vitamínu E, zinku a horčíka. Majú aj vysoký obsah bielkovín a zdravých tukov. V mliečnej čokoláde majú mandle vysoký obsah cukru a tuku, preto by sa mali konzumovať v obmedzenom množstve. Mandle v mliečnej čokoláde sa často používajú ako pochúťka alebo darček.

  • Vplyv na zdravie: Mandle sú bohaté na vitamín E, ktorý pôsobí ako antioxidant a chráni telo pred poškodením buniek. Tiež môžu pomôcť znížiť hladinu cholesterolu v krvi a zlepšiť zdravie srdca. Avšak mandle v mliečnej čokoláde sú vysokokalorické a obsahujú veľa cukru a tuku, čo môže spôsobiť zdravotné problémy, ak sa konzumujú v nadmernom množstve.

  • Zaujímavosti: Mandle sú súčasťou tradičnej talianskej sladkosti - panettonu, ktorý sa konzumuje počas Vianoc. Mandle sa tiež používajú na výrobu mandleovej mlieka, ktoré je alternatívou pre osoby s intoleranciou mlieka a mliečnych produktov. Mandle sú jedným z najstarších kultivovaných orechov na svete, s dôkazmi pestovania už pred viac ako 5000 rokmi v oblasti Stredomoria. Mliečna čokoláda bola prvýkrát vyrobená v Švajčiarsku v 19. storočí a v súčasnosti je jednou z najobľúbenejších druhov čokolády na svete. Mandle a mliečna čokoláda sú populárne ingrediencie v mnohých sladkých receptoch, ako sú napríklad muffiny, koláče a cookies.

Zloženie: mliečna čokoláda (cukor, kakaové maslo, sušené plnotučné MLIEKO, kakaová hmota, rastlinné tuky(palmový olej, olej z maslovníka, Sal olej z jadier manga) sušená srvátka, mliečny tuk, laktóza, emulgátory, slnečnicový lecitin, polyglycerylpolyricinoleát, prírodná vanilková aróma, pražené mandle, leštiaca zmes (tapiokový škrob, cukor, škrob, leštiaca látka šelak, kokosový olejkyselina citrónová, konzervant kyselina sorbová) Kakaová sušina najmenej 25%. Môže obsahovať stopy obilnín, sóje Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 579Kcal/2409kJ, Tuky 39g, z toho nasýtené mastné kyseliny 16g, Sacharidy 48g, z toho cukry 45g, Vláknina 3,6g, Bielkoviny 7,48g, soľ 0,02g.