Sušené lúpané Mandle Natural, bez šupky. viac
Sušené mandle bez šupky sú obľúbeným zdrojom bielkovín a zdravých tukov. Sú tiež bohaté na vlákninu, draslík, horčík a vápnik. Mandle sa často používajú ako príloha k sladkým a slaným jedlám, ako sú napr. dezerty, pečivo, smoothie a šaláty. Sušené mandle sa používajú aj na výrobu mandľového mlieka, mandľového masla a mandľovej múky.
Sušené mandle sa môžu jesť samostatne ako zdravý snack alebo sa môžu pridávať do jedál ako prísada. Existuj e viac druhov sušených mandlí, vrátane solených, kandizovaných, údených a lúpaných, či hobľovaných mandlí.
Je však dôležité dodať, že niektorí ľudia sú alergickí na mandle, či orechy ako také a preto by mali byť opatrní pri konzumácii sušených mandlí alebo potravín, ktoré obsahujú mandle.
- Chuť: Mandle majú jemnú, sladkastú chuť a krémovú textúru.
- História a pôvod: Mandle sú jedným z najstarších druhov orechov a ich pestovanie sa datuje až do doby bronzovej. Počas histórie boli mandle cenným tovarom a používali sa ako platidlo. Dnes sú mandle pestované v mnohých krajinách, ako sú Španielsko, Taliansko, USA a Austrália.
- Spôsob výroby: Mandle sa získavajú zo stromu mandľovník. Po zbere sa mandle musia ošúpať a sušiť, aby sa odstránili nečistoty a zachovala sa ich čerstvosť. Môžu byť použité v celých alebo nakrájaných na polovice alebo plátky.
- Účinky a využitie: Mandle sú bohatým zdrojom zdravých tukov, bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov. Používajú sa ako prísada do sladkých aj slaných jedál, ako sú napríklad müsli, smoothie, zeleninové pokrmy alebo dezerty. Môžu byť použité aj ako náhrada za múku pri varení.
- Vplyv na zdravie človeka: Mandle majú množstvo zdravotných výhod, pretože obsahujú zdravé tuky a antioxidanty, ktoré pomáhajú pri ochrane srdca a znižujú riziko vzniku ochorení srdca. Tiež sú bohaté na vlákninu, ktorá môže pomôcť pri trávení a udržiavaní zdravej hmotnosti.
- Zaujímavosti: Mandle sú neoddeliteľnou súčasťou tradičnej talianskej kuchyne a používajú sa na výrobu mnohých dezertov, ako sú napríklad mandľový dezert z Palerma alebo mandľový koláč. Okrem toho, mandle sú tiež kľúčovou zložkou mnohých druhov mlieka ako napríklad mandľového mlieka. Mandle sa tiež používajú v kozmetike a zdravotníctve na liečenie rôznych kožných ochorení a problémov s vlasy.
Zloženie: sušené mandle Jadrá sladkých mandlí. Alergény: ŠKRUPINOVÉ PLODY. Výrobok sa vyrába v továrni na spracovanie orechov. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70%. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 628Kcal/2593kJ, Tuky 56g, z toho nasýtené mastné kyseliny 4,5g, Sacharidy 4g, z toho cukry 4g, Vláknina 12g, Bielkoviny 21g, Soľ 0g.
Ktoré benefity orechov sú vhodné práve pre vás?
Prakticky všetky druhy orechov sú skvelým zdrojom živín, zdravých tukov a širokého spektra vitamínov a minerálov. Mnoho ľudí sa pri výbere pýta, ktorý z nich je najzdravší. Vieme na toto vôbec odpovedať?
Žial, také jednoduché to nebude. Je to skôr individuálne podľa toho, aké vitamíny alebo minerály potrebujete momentálne doplniť, prípadne či vám chýba vláknina alebo proteín, avšak všeobecne aj pri jedle platí, že dôležitá je pestrosť.
No záver si môžete z nášho článku spraviť sami, čo je najlepšie práve pre Vás. (čítať ďalej)
OVSENÝ ŠTEDRÁK. AKO SI UPIECŤ TYČINKU PLNÚ DRVENÝCH ORIEŠKOV, SUŠENÉHO OVOCIA A MEDU?
Poznáte to. Radi by ste niečo "zďobli" ale nemalo by to byť z čokolády, nemuselo by to byť príliš sladké a hlavne nech tam nie sú žiadne zbytočné Éčka. Riešenie je jednoduchšie ako si myslíte - upečte si doma tyčinku hojnosti - ovsený štedrák. ;-) Že je to skutočne easy, vám ukážeme v našom fotorecepte.