Zmes lesných sušených húb - tenké plátky. viac
Sušené huby predstavujú konzervovanú formu húb, ktoré boli vysušené za účelom zachovania ich chuti a arómy.
Úžitok: Sušené huby poskytujú intenzívnu chuť a bohatú arómu, čo robí zmes húb vynikajúcim prírodným dochucovadlom.
Chuť: Každý druh húb prispieva svojimi vlastnými charakteristikami, čo môže viesť k komplexnej chuti so zemitými, drevitými a niekedy aj orechovými tónmi.
Pôvod: Zmes obsahuje rôzne druhy húb, ktoré môžu byť zozbierané z rôznych miest a oblastí, často zo suchých lesov.
Výroba: Huby sa zbierajú, krájajú sa na tenké plátky a potom sa šetrne sušia, čo im umožňuje dlhšiu trvanlivosť a koncentrovanú chuť.
Využitie: Tieto sušené huby sa často využívajú v príprave polievok, omáčok, rizota, tjestovín či iných jedál, čím dodávajú bohatú a intenzívnu chuť.
Vplyv na zdravie: Huby sú bohaté na živiny a obsahujú významné množstvo vitamínov a minerálov, ktoré prispievajú k celkovému zdraviu.
Zaujímavosti: Sušené huby majú silnú a koncentrovanú chuť, čo ich robí vynikajúcim prírodným dochucovadlom v mnohých kuchyniach a ich využitie sa datuje do histórie mnoho stáročí.
Zloženie: 40%-Hríb smrekový, 60%-Suchohríby, Masliaky, Kozáky. Huby pred varením namočte na 20 min.do teplej vody a potom ich opláchnite čistou vodou. Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 92Kcal/383kJ, Tuky 5,5g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1g, Sacharidy 35g, z toho cukry 1,8g, Vláknina 2,9g, Bielkoviny 29g, Soľ 0,09g.