Sušené oriešky Kešu Natural, celé. viac
Plody stromu s bohatou históriou
Kešu orechy, pochádzajúce z Južnej a Strednej Ameriky, sú plodom mohutného stromu zvaného kešu. Už od pradávna si získali obľubu pre svoje výživové vlastnosti a všestranné využitie.
Bohatstvo pre telo i dušu
Tieto chutné orechy sú nabité bielkovinami, zdravými tukmi a vlákninou. Nájdete v nich aj bohatú zásobáreň minerálov, ako sú vápnik, draslík, horčík, železo a zinok. Vďaka tomuto zloženiu sú kešu ideálne pre vegetariánov a vegánov ako zdroj bielkovín a dôležitých živín.
V kuchyni aj v medicíne
Kešu sa dajú jesť samostatne ako zdravý snack, ale aj pridávať do rôznych jedál. Môžu obohatiť chuť zákuskov, omáčok, šalátov, ázijských jedál a mnoho ďalších. Z kešu sa vyrába aj maslo, ktoré je obľúbenou náhradou masla a skvelou ingredienciou do smoothie a pečiva.
Pre niekoho hrozba, pre iných lahôdka
Je dôležité poznamenať, že niektorí ľudia trpia alergiou na kešu. Ak patríte medzi nich, buďte opatrní pri konzumácii týchto orechov.
Jemná chuť s bohatou históriou
Kešu sa vyznačujú jemnou, nasládlou chuťou s ľahkou arómou orechov a masla. Pochádzajú z Brazílie a do Európy sa dostali už v 16. storočí. Dnes sa pestujú v mnohých krajinách sveta, ako sú India, Vietnam, Nigéria a Tanzánia.
Cesta z plodu na stôl
Kešu orechy sa získavajú z plodu stromu kešu. Po zbere sa sušia, zbavujú sa tvrdej škrupiny a ďalej sa spracovávajú na celé orechy alebo sa krájajú na menšie kúsky.
Zdravie na tanieri
Kešu sú obľúbenou ingredienciou v ázijskej, stredomorskej, mexickej a africkej kuchyni. Okrem výbornej chuti sú cenným zdrojom zdravých tukov, bielkovín a minerálov. Majú aj protizápalové vlastnosti a prispievajú k prevencii srdcových ochorení a cukrovky.
Nevyhnutná súčasť zdravej stravy
Kešu orechy sú bohaté na zdravé tuky a bielkoviny, ktoré sú kľúčové pre správne fungovanie organizmu. Obsahujú aj množstvo minerálov a vitamínov, dôležitých pre zdravé srdce, kosti a imunitný systém.
Orechový fenomén
Kešu orechy patria medzi najobľúbenejšie druhy orechov na svete. Ich všestranné využitie v kuchyni a široká paleta chutí z nich robia nenahraditeľnú ingredienciu pre rôzne jedlá a nápoje. Okrem kulinárstva sa používajú aj na výrobu mlieka a masla a v tradičnej medicíne na liečbu rôznych zdravotných problémov.
Zloženie: kešu natural. Suché ŠKRUPINOVÉ PLODY lúpane. Zloženie: kešu ORECHY jadrá. Vhodné na priamu konzumáciu i na prípravu pokrmov. Alergény: kešu ORECHY. Skladujte v suchu, chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 651Kcal/2711kJ, Tuky 65g, z toho nasýtené mastné kyseliny 9g, Sacharidy 13,7g, z toho cukry 2,9g, Vláknina 7g, Bielkoviny 16,6g, Soľ 0g.
Granola s ovsenými vločkami, kešu orechmi a brusnicami v jablkovej šťave.
BUDEME POTREBOVAŤ | |
2 hrnčeky | ovsené vločky jemné |
1/2 hrnčeka | kešu natural |
3/4 hrnčeka | slnečnicové semienka |
štipka | vanilka mletá |
1/2 ČL | škorica mletá ceylónska |
1/2 ČL | soľ morská |
3 PL | kokosový olej |
2 PL | javorový sirup |
3/4 hrnčeka | sušené brusnice s jablkovou šťavou |
POSTUP PRÍPRAVY
- Kešu orechy si najskôr nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými jemnými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme ceylónsku škoricu, soľ a štipku mletej vanilky.
- Do takto pripravenej zmesi nalejeme roztopený kokosový olej a premiešame. Pridáme 2 PL javorového sirupu alebo kvalitného medu, môžete použiť aj iné sladidlo , ktoré vám vyhovuje.
- Všetko opäť premiešame, aby sa suroviny a chute prepojili. Zmes presypeme na plech, ktorý máme vystlaný papierom na pečenie.
- Pečieme v predhriatej rúre 20-25 min. pri 180°C. Po vytiahnutí z rúry pridáme ešte 1-2 PL sladidla alebo medu, sušené brusnice v jablkovej šťave a ešte teplé všetko opäť premiešame. Necháme úplne vychladnúť. A uskladníme do sklenenej nádoby, zatváracej nádoby.
- Podávať môžete s jogurtom, obyčajným alebo rastlinným mliekom, môžeme pridať na kúsky nakrájané čerstvé ovocie.
- Prekvapte super raňajkami svojich najbližších a doprajte im zdravý štart do nového dňa.
- POZOR! Ak sa vám ale nechce pripraviť si svoju domácu granolu, rovnako dobrú, kvalitnú a chutnú GRANOLU nájdete aj v našom e-shope.
Ktoré benefity orechov sú vhodné práve pre vás?
Prakticky všetky druhy orechov sú skvelým zdrojom živín, zdravých tukov a širokého spektra vitamínov a minerálov. Mnoho ľudí sa pri výbere pýta, ktorý z nich je najzdravší. Vieme na toto vôbec odpovedať?
Žial, také jednoduché to nebude. Je to skôr individuálne podľa toho, aké vitamíny alebo minerály potrebujete momentálne doplniť, prípadne či vám chýba vláknina alebo proteín, avšak všeobecne aj pri jedle platí, že dôležitá je pestrosť.
No záver si môžete z nášho článku spraviť sami, čo je najlepšie práve pre Vás. (čítať ďalej)
OVSENÝ ŠTEDRÁK. AKO SI UPIECŤ TYČINKU PLNÚ DRVENÝCH ORIEŠKOV, SUŠENÉHO OVOCIA A MEDU?
Poznáte to. Radi by ste niečo "zďobli" ale nemalo by to byť z čokolády, nemuselo by to byť príliš sladké a hlavne nech tam nie sú žiadne zbytočné Éčka. Riešenie je jednoduchšie ako si myslíte - upečte si doma tyčinku hojnosti - ovsený štedrák. ;-) Že je to skutočne easy, vám ukážeme v našom fotorecepte.