Vhodné na pečenie ako kypriaca látka. viac
Hydrogenuhličitan sodný nebo tiež jedlá sóda, či Sóda Bikarbona
Biela kryštalická látka, ktorá sa používa v potravinárském priemysle, najmä ako kypriaci prostriedok pre pečenie. Ak sa sóda pridá do kyslej látky napr. mlieka, octu, citronovej šťavy, reaguje uvolnením oxidu uhličitého a tým dôjde k nakypreniu cesta.
Rovnaký proces nastane pri zahriatí sódy na teplotu vyššiu ako 70 °C. Drobné bublinky CO2, vytvárané teplotou, sú začlenené do elastických proteinov obsahujúcich v múke (lepku) a spôsobia nárast objemu cesta.
pH (ve vode): 8 - 8,6
Zloženie: 100% hydrogenuhličitan sodný. Dávkovanie: 1g sódy bicarbony rozpustiť 100ml vody, alebo tekutiny.
PREČO SÚ KORENINY V ŠPAJZKE TAKÉ LACNÉ? LEBO SÚ BEZ OBALU!
Áno, zákazníkom, ktorí nakupujú koreniny v ŠPAJZKE do vlastného obalu, je to jasné už niekoľko rokov - pre vás ostatných, prinášame podrobné porovnanie, prečo je tak výhodné nakupovať koreniny v bezobalovom obchode.
V článku sa dočítate:
- akú časť z ceny balenia korenín tvorí v štandardnom obchode práve obal
- o rozdieloch v cenách základných korenín a prečo sú tie najľahšie v bežnom obchode najdrahšie
- o prehľadnom porovananí cien v zahraničnom reťazci s cenami sypaných korenín v ŠPAJZKE
- prečo je lepšie obal z korenín opätovne naplniť v ŠPAJZKE, než kúpiť ďalšie nové balenie v bežnom obchode