Trubičky zo sušenej jablkovej drene, máčané v jogurte. viac
Jablkové trubičky, známe aj ako ovocné kože, sú lahodné a zdravé produkty, vyrobené zo sušenej jablkovej drene. Tieto lahodné pochúťky sú populárne nielen pre svoju príjemnú chuť, ale aj pre svoju výživovú hodnotu.
- Úžitok: Jablkové trubičky sú bohatým zdrojom vlákniny, vitamínov a minerálov. Sú vynikajúcim zdravým občerstvením pre deti aj dospelých a môžu sa konzumovať ako chutná alternatíva k sladkým dezertom.
- Chuť: Jablkové trubičky majú sladkú chuť po jablkách s jemnými tónmi kyslosti. Ich textúra je mäkká a žuvacia, čo robí z nich obľúbený a zdravý, osviežujúci výrobok.
- Pôvod: Tieto ovocné pochúťky sú vyrábané zo sušenej jablkovej drene, ktorá sa získava sušením jabĺk. Jablková dren je tradičnou surovinou vo výrobe rôznych ovocných pochúťok a dezertov.
- Výroba: Proces výroby jablkových trubičiek zahŕňa spracovanie sušenej jablkovej drene - (2ks ovocných trubičiek = 1ks šťavnatého jablka) na hladkú pastu, ktorá sa potom formuje do trubičiek alebo iných tvarov a suší sa na konzumovateľnú konzistenciu.
- História: Jablkové trubičky majú dlhú históriu v čechách, odkiaľ pochádzajú. Ich pôvod siaha do starovekých čias, keď sa sušené ovocie používalo na konzervovanie úrody a ako dlhotrvajúce občerstvenie.
- Zaujímavosti: Okrem svojej chuti a výživových vlastností majú jablkové trubičky aj praktické využitie ako ľahko prenosný a dlhodobo skladovateľný produkt pre výlety, školu alebo prácu.
Zloženie: jablková dreň 79%, kokos 1%, jogurtová poleva 20% (cukor, rastlinný tuk, sušené MLIEKO.
odstredené, vanilin aroma, sušená syrovátka, sušený jogurt, kyselina citónová, emulgátor, (sójový lecitín) aróma, jedlá soľ Skladujte v suchu a v chlade, pri teplote do 20°C, pri rel.vlhkosti do 70% a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.
Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 351Kcal/1475kJ, Tuky 8,1g, z toho nasýtené mastné kyseliny 7,5g, Sacharidy 66,7g, z toho cukry 48,2g, Vláknina 8g, Bielkoviny 2,5g, Soľ 0,01g.