Bango. Veľká, strakatá fazuľa. Maxi veľkosť 45/100. viac
Strakatá fazuľa Bango, známa aj ako švábka alebo gulášovica, je obľúbená odroda fazule s charakteristickými škvrnami na povrchu. Táto fazuľa je široko využívaná v rôznych kuchyniach po celom svete, nielen pre svoju farbu a chuť, ale aj pre svoje výživové hodnoty.
- Úžitok: Strakatá fazuľa Bango je bohatá na bielkoviny, vlákninu a rôzne vitamíny a minerály. Je vynikajúcim zdrojom živín a môže byť použitá vo viacerých jedlách, ako sú polievky, šaláty alebo prílohy k hlavným chodom.
- Chuť: Fazuľa Bango má jemnú, orechovú chuť s bohatým arómou. Jej textúra je krémová a lahodná, čo ju robí populárnou vo viacerých jedlách.
- Pôvod: Táto odroda fazule pochádza pravdepodobne zo strednej Ameriky, ale dnes je rozšírená po celom svete. Jej špecifické škvrny na povrchu robia z Bango jedinečnú a ľahko rozpoznateľnú.
- Výroba: Fazuľa Bango sa pestuje v teplých a vlhkých podmienkach, kde má dostatok slnečného žiarenia a úrodou zvyčajne dozrieva v priebehu niekoľkých mesiacov. Po zbere sa suší a môže byť skladovaná na dlhé obdobie.
- História: Táto odroda fazule má dlhú históriu v kulinárskych tradíciách rôznych kultúr po celom svete. Bola využívaná nielen ako potravina, ale aj ako súčasť ľudovej medicíny.
- Zaujímavosti: Okrem svojich výživových vlastností je strakatá fazuľa Bango tiež známa svojimi dekoratívnymi vlastnosťami. Je často využívaná v esteticky príjemných jedlách a šalátoch, ktoré zdobia stoly počas rôznych osláv a podujatí.
Zloženie: Strakatá Fazuľa Bango - maxi (45/100). Skladujte v suchu a v chlade a mimo dosahu detí. Nevystavujte priamym slnečným lúčom. Nutričné hodnoty na 100g výrobku: Energia: 339Kcal/1441kJ, Tuky 1,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,1g, Sacharidy 59g, z toho cukry 4,1g, Vláknina 16,3g, Bielkoviny 21g, Soľ 0,04g.