VANILKA, či VANILÍN? Poznáte rozdiel?

Aký rozdiel je medzi vanilkovým a vanilínovým cukrom? 

Aký máte doma?
Zažívame to v ŠPAJZKE takmer každý deň... Väčšina z vás si pýta VANILKOVÝ cukor ale myslí tým vanilínový. 


Rozdiel je ale viditeľný voľným okom. 

Ak cukor obsahuje mletú VANILKU, budete ju v tom cukre skrátka vidieť. Vôňa balenia nemusí byť tak intenzívna, ako pri balení s vanilínom, ale v koláči bude naopak vôňa a chuť intenzívnejšia.

Cukor, ktorý obsahuje VANILÍN je v podstate len cukor s umelou arómou ale s veľkým benefitom pre výrobcu. Vanilín je takmer 500 krát lacnejší ako vanilka. 

Takže, ak budete najbližšie stáť pred regálom s koreninami a vyberať VANILKOVÝ CUKOR, prečítajte si aj zadnú stranu balenia a hľadajte MLETÚ VANILKU. Žiadny extrakt, ani arómu.
Alebo príďte rovno k nám do ŠPAJZKY - sme zážitkový obchodík - zažijete - pochopíte. 

Vanilkový cukor si pritom pripravíte aj DOMA - potrebujete len mletú vanilku zmiešať s jemným cukrom. Ak máte len bežný cukor, pár sekúnd v mixéri to spraví. 
